Har du någonsin tvättat ditt fordon bara för att upptäcka att smuts och fett fortfarande finns kvar? Alkalisk avfettning kan hjälpa till med detta. Denna kraftfulla rengöringslösning är ett utmärkt sätt att se till att ditt fordon rengörs grundligt.

Nu kan du tvätta dina fordon på ett skonsamt sätt genom att välja alkalisk avfettning för fordonsvården. Har du dessutom problem inne i kupén med dålig lukt då kan det behövas en saneringslösning som exempelvis för luktsanering och mögelsanering.

Vad innebär alkalisk avfettning för fordonsvård 

Alkalisk avfettning är en kraftfull rengöringslösning som består av alkalisalter, tensider, tvättmedel och andra ingredienser. Den är utformad för att bryta ner smuts, smuts, olja, fett och andra typer av föroreningar från ytor som fordon.

Den kan appliceras både manuellt och med hjälp av en högtryckstvätt. När den används på rätt sätt kan den ge en effektiv djuprengöring av de flesta ytor, inklusive bilar, båtar, husbilar – till och med betonguppfarter. 

Fördelar med att använda alkalisk avfettning 

Den största fördelen med att använda alkalisk avfettning när du tvättar ditt fordon är dess förmåga att avlägsna även det hårdaste fett och smuts från ytan.

Alkalisk avfettning är också giftfri och biologiskt nedbrytbar, vilket gör den säker att använda i närheten av barn och husdjur.

Dessutom lämnar den inga rester efter sig, så du behöver inte oroa dig för att skada lacken. Men inte heller för att det ska bildas ränder på fönster, lacken eller på vindrutan.    

Lösningar för sanering av luktsanering och mögelsanering 

Alkalisk avfettning är inte bara bra för att tvätta fordon; den kan också användas som en effektiv saneringslösning för lukt- eller mögelsanering i ditt hem eller i ditt företag.

Det fungerar genom att bryta ner molekylerna som orsakar lukt eller mögel så att de inte längre finns i ditt utrymme – vilket skapar en renare luftkvalitet överlag.

Inga skadliga ångor när du använder luktsanering och alkalisk avfettning

Eftersom många rengöringsprodukter idag är giftfria så finns det inga starka ångor som med andra produkter på marknaden. Detta vilket gör den säkrare att använda i trånga utrymmen som i bilen. Men även i källare eller på vinden där lukt eller mögel vanligen kan förekomma.  

Alkalisk avfettning ger många fördelar när man tvättar fordon. Som en helt naturlig produkt som är giftfri och biologiskt nedbrytbar är den idealisk för den som letar efter en säker men kraftfull rengöringslösning för fordon.

Oavsett om du försöker bli av med envis smuts från bilens utsida eller behöver lindring av dålig lukt orsakad av bakterieuppbyggnad i slutna utrymmen. Då kan du hitta allt från alkalisk avfettning till luktsanering och mögelsanering hos en kemgrossist online.