Att välja rätt bäddset kan vara en svår uppgift. Utbudet är stort och det finns många olika material och kvaliteter att ta hänsyn till. Men med rätt kunskap och tips kan du hitta det bästa bäddsettet för dig. I den här artikeln kommer vi gå igenom de viktigaste faktorerna du bör överväga när du väljer bäddset.

Material

Det första du bör tänka på är vilket material du vill att ditt bäddset ska vara i. De vanligaste materialen är bomull, satin och linne. Bomulls-bäddset är mjuka och bekväma, håller färgen bra och finns i många olika kvaliteter och prisklasser. Satin-bäddset är glänsande och lyxiga, och känns svala mot huden. Linne-bäddset har en rustik känsla och blir mjukare och skönare ju mer de används och tvättas.

Storlek

Det är också viktigt att ta hänsyn till vilken storlek på bäddsettet du behöver. Det finns standardstorlekar, men om du har en säng med annorlunda mått kan det vara svårt att hitta rätt storlek. Mät din säng noggrant och leta efter bäddset som kommer i de storlekarna.

Kvalitet

Kvaliteten på ditt bäddset kan variera mycket. Titta på trådtätheten när du väljer, detta mäter antalet trådar som används per kvadrattum. Ju högre trådtäthet desto mjukare och mer hållbar är ditt bäddset. Kolla in Trendhuset för att hitta det bäddset som passar dig bäst!

Att välja rätt bäddset kan ta lite tid och eftertanke, men när du väl hittar det perfekta setet kommer du att uppskatta det varje natt. Tänk på material, storlek, kvalitet och design när du väljer och se till att ta hand om det på rätt sätt så kommer du att kunna njuta av din säng ytterligare. Lycka till med ditt val av nya bäddset!