Glasfibersilon är inget de flesta behöver tänka på såvida de inte är jordbrukare. På alla gårdar finns en eller flera glasfibersilon och min brorsons gård är inget undantag. De flesta andra bönder liksom han har foder till diverse kreatur i dessa. En glasfibersilo rymmer väldigt mycket och är på så sätt mycket användbar till förvaring. Förr använde man ladugårdar till detta men i dagens industriella produktion måste allt gå snabbt därav denna innovation.

Hans behöver bytas ut eftersom de enligt honom har drygt 20 år på nacken, räcker inte längre till rent storleksmässigt  samt att de två han äger har fått en del bucklor på grund att föremål blåst in i dem vid hårt väder. Han bor på Öland och jag vet att det kan blåsa något enormt där . Enligt honom har han sökt och besökt, med andra ord både på nätet och i verkligheten för att få tag i några nya till ett bra pris. Han tillhör kategorin människor som inte kan bestämma sig och han har därför framfört önskningar att mitt företag (som sysslar med lite allt i allo) ska hjälpa hans.

Den verksamheten har bedriver har nämligen inte gått så bra på sistone och det orsakar säkert honom en del stress. Planen(som han avslöjade för mig) är att styra om verksamheten en smula och även börja sälja gårdsslaktat lammkött som tillägg till vanlig mjölkproduktion.

Jag tipsade honom om y-te och deras fodersilo i glasfiber. Han tog och slog till och köpte tre stycken. Helst hade han velat ha sin logga ingraverad men det är något han själv får fixa nu i efterhand.