Oavsett om du är en vanlig privat person eller en VD över ett företag så är ditt online rykte viktigt.

Som VD så är det inte bra om det står massa negativa saker om dig/ditt företag p.g.a. att det har varit en onöjd kund. Som privat person så kan det blir svårare att få jobb idag med ett dåligt online rykte, en arbetsgivare googlar ofta på folk innan dom ska anställa eller till och med innan dom vill träffa dig över en intervju, bara en gammal bild på dig från fyllan kan påverka dina chanser på om du får jobbet eller inte. andra problem kan uppstå att arbetsgivaren googlar på ditt namn men får information om en kriminell med samma namn. Chansen är liten men den finns en risk, för att förebygga ett dåligt online rykte så måste man för det första veta vad som kommer upp när man söker på sig själv, kommer bilder eller text som är olämpligt eller kommer det ingen information alls om dig? Att inte synas på internet kan vara lika dåligt som att synas negativt, folk kan tro att det är något mysko bakom det hela, att du kanske döljer något…

Det är lättare att förstöra ett online rykte än att bygga upp det igen. Därför ska man förebygga det genom att göra sitt namn starkt, då rankar inte dom negetiva bilderna/kommentarer lika högt. Du kan inte ta bort något negativ någon har skrivit om dig med du kan få dom att hamna långt ifrån dom första söksresultaten.