Det finns många användningsområden för en presenning. Den främsta är skydd mot diverse naturfenomen som bland annat vind, regn och även solljus. En presenning kan användas som vindskydd eller tält när man är ute och campar i skogen men en presenning kan även användas som ett droppskydd när man målar t.ex. en båt eller något liknande. Det kan även användas som skydd för båtar, vedhögar och andra föremål. Det finns som sagt väldigt många användningsområden och Tentarp erbjuder dem bästa presenningarna i högsta kvalité.

Tentarps presenningar kommer att hålla i många år framöver och erbjuds i helsvetsad fåll runt om samt öljetter i mässing eller plast. Anledningen till detta är för att slippa sömmar som ska släppa med tiden och rostfläckar. Möjligheten finns även att reparera presenningar och andra PVC-täckningar hos Tentarp.

Förutom presenningar så erbjuder Tentarp balkongskydd som kan användas som insynsskydd eller bara som ett balkongskydd. Tentarp erbjuder balkongskydd i bland annat markisväv och standard PVC-nät. Det som skiljer mellan dessa två balkongskydd är att markisväv är gjort av tyg och går att få i 150 olika färger medans PVC-nät enbart går att få i grått. En annan skillnad är att PVC-nät är mer diskret och brukar oftast passa bättre in med bostaden.