Om du letar efter en utbildning till dina anställda och befinner dig i någon av våra storstäder som Stockholm Göteborg och Malmö, kan du som privatperson och företag gå din truckförarutbildning hos erfarna experterna Truckutbildarna. Som även finns i Jönköping och Västerås och många fler städer se en komplett lista.

Det finns olika typer av utbildningar när det kommer till just truckutbildning och när du ska skaffa truckkort. I dagens samhälle är det ett smidigt sätt för den anställde att lyfta sitt CV och ett truckkort är giltigt länge. Men det finns krav på dig som arbetsgivare. Du bör se till att det har förnyats inom ett visst intervall samt att den anställde går en repetitionskurs med minst 3- 5 års intervall.

Tänk på att den anställde ska kunna hantera trucken på ett säkert sätt. Samt att det oftast krävs att denne även har ett vanligt godkänt körkort av någon form, du kan få dispens för en sommarjobbare, men det är allt mer sällan förekommande att en sån lösning blir aktuell.

Om du som anställd ska in och arbeta på ett lager, industri eller verkstad. Är det extra viktigt att känna till, för det krävs ett trucktillstånd som bara din arbetsgivare kan tilldela dig, det räcker således inte bara med en godkänd truckutbildning. Innan dess får du som anställd inte framföra en truck på arbetsplatsen.

Skillnader på trafikregler utomhus och inne på verkstaden

Om du kör truck utomhus gäller även vanliga trafikregler, medan det oftast är andra regler inom företagets inhägnade område och även inom verkstaden. Ett tydligt exempel på detta är trafikanter, där det ofta är truckförarna som har företräde inne i verkstaden men utomhus har gångtrafikanterna detta.

Är du student så är det en bra investering som gör att du kan ta fler extraarbeten under tiden du studerar och många företag kräver att du redan gått en utbildning men ofta att du har en viss erfarenhet så du kan hantera

På en kurs hos Truckutbildarna kommer du lära dig allt om den teoretiska biten och du kan ställa alla tänkbara frågor. Du får även möjligheten att praktiskt

De flesta kurser innehåller också en praktisk del, där du får köra en gaffeltruck under överinseende av en instruktör. Detta är ett utmärkt sätt att lära sig grunderna och se till att du är bekväm med att använda en gaffeltruck innan du kommer ut på arbetsmarknaden.