Det finns fördelar med att använda sig av övervakning av dina kontorslokaler när det inte används. Det kräver lite extra i form av tillstånd och liknande. Kontakta gärna ett företag som har full koll på lagar och regler. På så sätt kan dem hjälpa dig vidare så du kan skydda ditt företags egendom från stöld.

Det finns flera olika typer av system som fungerar både inne på kontoret. Men även på lagret och om du har en maskinpark eller förvaring utomhus.

Om du övervakar dina lokaler kan du i bästa fall avskräcka från brott, skydda dina anställda och din egendom. Det är även bra att kunna erbjuda kvalitativt digitalt material som underlag och bevis, i händelse av en incident.

Ett heltäckande övervakningssystem innehåller vanligtvis kameror, inspelningsutrustning och programvara som gör det möjligt för dig att visa och hantera filmsekvenser.

Kameraövervakningssystem, välja mellan trådbundna eller med WiFi?

Vissa system kan också innehålla funktioner som rörelsesensorer och ljudinspelning. Men som med allt inom detta så krävs det oftast ett tillstånd av integritetsskydds myndigheten.

Läs på innan eller kontakta ett företag som vitronic.se så kan de ge dig mer råd samt tips och förhoppningsvis hitta en lösning som fungerar för just ditt företag.

När du väljer ett övervakningssystem för ditt kontor är det viktigt att ta hänsyn till dina specifika behov och din budget. Det finns övervakningskameror av både analog typ, oftast trådburna. Även rena IP-kameror som går att koppla in i en befintlig nätverks struktur Det finns även helt trådlösa varianter som kopplas över WiFi.

Vad som passar bäst beror på faktorer och det finns speciella kameror som använder sig av Power over Ethernet eller PoE, som gör att det inte behövs en strömadapter precis bredvid kameran utan den strömförsörjs via denna speciella nätverksswitchen som har portar som strömförsörjer via Ethernet kabeln

Det finns många olika typer av kameror och inspelningsutrustning, så det är viktigt att välja rätt för din situation och enligt lagar och regler. Du måste också bestämma hur många kameror du behöver och var det kan placeras för bästa täckning och skydd.