De finns många fördelar med vattenstråleskärning med abrasiv vattenskärning. Om du har funderat på att skära ut dina objekt med en vattenstråleskärare. Då kanske du undrar vilka fördelar denna typ av metod för skärning har, jämfört med andra metoder som exempelvis laserskärning.

Det finns trots allt många olika sätt att skära material i dag. Från vattenskärning, laserskärning ända till plasmaskärning. Men även flertalet traditionella metoder. Som sågning, fräsning och slipning.

Det kan det vara svårt att bestämma vilken metod som är rätt för ditt företag. Lyckligtvis har vattenstråleskärning mycket att erbjuda inom detta område.

Här är bara några av de fördelar som vattenskärning har jämfört med andra metoder:

  1. Vattenskärning är extremt mångsidig.

En av de bästa sakerna med vattenskärning är att den kan användas på en mängd olika material, inklusive metaller, sten, glas och till och med vissa typer av plast. Detta gör det till ett utmärkt alternativ för företag som behöver skära en mängd olika material för sina projekt som exempelvis prototyper då finecut (finskärning) och microcut (microskärning) är en vanlig metod.

  1. Vattenstråleskärning är mycket exakt.

Om du behöver skära material med hög precision är vattenskärning definitivt det rätta alternativet. Tack vare den högtrycksvattenström som används vid denna typ av skärning kan vattenstråleskärare göra mycket exakta skärningar. Detta är särskilt viktigt om du arbetar med projekt som kräver snäva toleranser.

  1. Vattenstråleskärning är snabb.

En annan fördel med vattenstråleskärning är att den är mycket snabbare än andra metoder som sågning eller slipning. Det betyder att du kan få dina projekt klara snabbare och gå vidare till nästa projekt snabbare. I dagens snabba affärsvärld och industrivärld är snabbhet definitivt en viktig faktor.

  1. Vattenstråleskärning är en ren och miljövänlig skärteknik.

Till skillnad från vissa andra metoder som exempelvis plasmaskärning och laserskärning. Så producerar vattenskärning inga farliga ångor eller partiklar. Det gör det till ett mycket säkrare alternativ, både för dina anställda och för miljön.

Som du kan se finns det många fördelar med att använda vattenskärning för dina företagsprojekt. Vilket är passande både för prototyper samt upp till leveransklara och färdigställda produkter.

Om du letar efter ett mångsidigt, exakt och snabbt sätt att skära material är vattenskärning definitivt rätt väg att gå. Har du produkter som behöver kantpressning eller brotschning och gradning? Då kan du kontakta en expert på vattenstråleteknik med specialkunskaper inom abrasiv vattenskärning.