Business to Business

Nätverkande och försäljning inom B2B.

Teamutveckling för en bättre fungerande arbetsplats

Inyan har samlat på sig en lång erfarenhet av effektiva och meningsfulla möten. Genom att utveckla verktyg och metoder som ger ditt företag värdefulla, kraftfulla och hållbara effekter. Detta är något väldigt viktigt för att ditt företag ska kunna utvecklas och ta nya höjder gällande produktivitet, arbetsmiljö och att få teamet att fungera bättre.

Inyan erbjuder kurser inom personlig utveckling och teamutveckling. Teamutvecklingskursen hjälper ditt arbetsteam att fungera bättre tillsammans på arbetsplatsen Detta är en av nycklarna till ett framgångsrikt och välfungerande företag. I ett team kan det finnas många problem som exempelvis att en person i gruppen inte presterar på en förväntad nivå eller samarbetar med övriga teamet. Detta leder till att hela gruppen ska jobba sämre. Kursen i personlig utveckling gör dig till en effektivare person och ger dig nycklarna att kunna samarbeta med alla typer av personer. Personlig effektivitet utgår från den energi, fokus och tid som du har, och ifall dessa inte ligger på samma nivå uppstår stres, vilket kan vara förödande när det gäller effektivitet, din förmåga att samarbeta och din hälsa. Inyan erbjuder kurser inom teamutveckling och personlig utveckling som hjälper dig att hantera just detta.

Inyan har utöver de två nämnda kurserna en kurs i coaching och ledarskap, som ger dig kraftfulla verktyg som du kan ta fram för att kunna hantera situationer och konflikter som uppstår på arbetsplatsen.

Filip Bjensjö Diener – Projektledare som bygger starka relationer

Filip Bjensjö Diener tog examen från IHM Business School som projektledare inom IT och har snart arbetat inom IT-branschen i 6 år. Filip anpassar sig snabbt till olika grupper av människor och situationer, vilket kommer väl till användning som projektledare. Filip Bjensjö Dieners främsta styrka är att bygga starka relationer till sina vänner, kollegor och kunder.
Filip älskar nya utmaningar och vara en del av ett företag som växer. Att se ett företag växa från grunden till ett stort välfungerande företag är något som Filip tycker är mycket spännande.

Filip Bjensjö Diener är en person helst presenterar sig personligen, vilket han tycker ger en bättre bild av vem han egentligen är. Filip adopterades till från Colombia när han var endast 30 dagar gammal och nu bor Filip i ett hus i Västra Frölunda tillsammans med fru och barn. Filips största fritidsintressen är att träna crossfit 4 till 5 gånger i veckan och Filip älskar sport, vilket han hållit på med under hela sitt liv.

Sparkcykel för barn i sommar

Snart är sommaren här och sommaren symboliserar för dem flesta med lek och glädje. För många är sommaren det bästa på hela året, ofta åtföljt av sol, semester och glädje. Många familjer med barn tar sina familjer på semester där barn kan leka och njuta av sitt långa sommarlov. För barn är sommaren ett långt sommarlov med mycket lek. Därför kan det vara en bra idé att köpa dem roliga leksaker som sparkcyklar och kickbike. På Lekute hittar du alla dessa artiklar med mera, inklusive studsmatta berg favorit 430 med nät, kickboard barn och trädgårdspool. För dem mer sportigare så finns det fotbollsmål exit som är en favorit bland fotbollsfanatikerna.

Det som är så bra med att ha en sparcykel för barn är att då får dem lräa sig grunderna i att cykla. Vilket har visat sig vara fördelaktigt när dem väl sen ska lära sig cykla på en riktig cykel. Förutom att det är en bra lärdom och träning för barnen så är det också en social grej, dem kan träffa sina vänner på ett annat sätt och ha roligt med sparkcykeln. Du kan ha kul med en skoter. Till skillnad från en vanlig cykel har scootern ingen sadel eller pedaler.

Läkarintyg körkort för dig med ADHD/ADD

Hos läkarintyg direkt kan du få hjälpa med att få ett läkarintyg både enkelt, snabbt och smidigt. Du som har någon form av diagnos som göra att du i trafiken kan bli en fara i vissa situationer om du inte kan hantera det kräver transportstyrelsen ett läkarintyg. Läkarintyg visar att du med bland annat diabetes, ADHD/ADD eller aspergers har koll på dem farligheter som finns med sjukdomen och att du kan hantera det. Till exempel för en diabeteker så krävs det att man har koll på hypoglykemi och förstå hur man hanterar situationer i trafiken.

Fördelar med läkarintyg direkt

Allt som oftast så krävs det att man skickar in ett nytt läkarintyg efter något/några år och oftast ganska omgående. Med långa väntetider hos bland annat BUP och andra mottagningar så kan det bli svårt att passa in det med sitt egna schema. Hos läkarintyg direkt får du det däremot väldigt snabbt och enkelt, detta då dem har öppet när ingen annan har, nämligen på helgerna. Läkarna på läkarintyg direkt är utbildade i trafikmedicin och har lång erfarenhet inom detta område. I läkarundersökningen för ADHD/ADD/Aspergers ingår det syntest, genomgång av medicinsk historia och eventuella frågor kring missbruk av alkohol och narkotika. En grundläggande läkarundersökning ingår som standard i läkarundersökningen för ADHD/ADD/Aspergers.

Förutom läkarintyg för någon av dessa diagnoser så erbjuder läkarintyg direkt läkarintyg för mängder av andra, bland annat för lastbil, buss och taxi.

Daniel Stolt i Forshaga – Startade eget företag

Daniel Stolt är uppvuxen i Säffle men bor numera i Forshaga tillsammans med sin fru och deras dotter samt en hund i en villa. Han har en bakgrund inom sjukvården men valde efter ett tag att byta inriktning och slutade till slut om med att starta eget företag. Daniel Stolt driver Städkompaniet Karlstad som är ett företag som hjälper dig med allt ifrån hemstädning till fönsterputs. Att starta eget företag har kommit att bli en stor framgång. Städkompaniet erbjuder allt ifrån hemstädning till fönsterputs, allt för att få ditt hem skinande rent. Det finns även ytterligare tjänster som går att lägga till i samband med en tjänst och det kan vara rengöring av kyl/frys, ugnsrengöring, fönsterputs, städning av balkong, m.m. Genom Städkompaniet ingår alltid ett kostnadsfritt hembesök där specifika önskemål diskuteras och förklaring till tjänsterna ges.

Hans morfar är en av grundarna till Assistancekåren och har både varit ordförande och VD för Assistancekåren i Sverige från dess start i början av 90-talet tills han gick i pension för några år sedan. Det är även där intresset att någon dag starta eget kommer ifrån. Tack vare sin uppväxt har Daniel Stolt lyckats med att starta eget företag och har för honom varit naturligt och ingen stor omställning då det ligger ett driv i grunden.

SkimSafe skyddar på riktigt – ingen bluff

I dagens samhälle har tekniken gått på en språngbräda, vi har haft en stor teknisk framgång och det finns inga tecken på att den skulle stanna eller sakta ner på länge. Men all framgång är inte positiv, förutom att vi har fått mer avancerade tekniker i både bilar i form av självkörande bilar och smarta hem så finns det en negativ grej. Nämligen tekniken för hur tjuvar stjäl pengar och personlig uppgifter har aldrig varit så enkelt som nu.

Den vanligaste tekniken som tjuvar använder för att stjäla någons pengar genom att ta kortuppgifter för att sedan handla online med ditt bankkort är genom en teknik som kallas trådlös skimming. Tekniken gör att en tjuv helt trådlöst kan stjäla kortuppgifter med hjälp av en sändare som skickar signaler mot ditt bankkort, som på samma sätt du kan blippa ditt kort i en betalningsterminal. Sändaren är heller ingen stor manick utan det kan vara en mobiltelefon eller skanner vilket låter tjuven stjäla dina kortuppgifter på upp till en meters avstånd.

Men det går att vara lugn och helt säker och skyddad från att utsätta sig för trådlös skimming vilket är genom SkimSafe-kortet, detta kort skyddar dina bankkort på ett effektivt sätt mot just trådlös skimming. Tekniken bakom detta kort är så simpel att man kan tro att det är en bluff men så är inte fallet. SkimSafe-kortet är så enkelt att den stör signalerna som tjuven skickar med hjälp av sin mobiltelefon eller skanner.

AAC sköter hela din flygfrakt

För Active Air Cargo, AAC, är det viktigt att det ska vara enkelt för dig att skicka dina tillhörigheter med trygg flygfrakt. Vilket är av den anledningen som dem hämtar din försändelse på valfri ort i Sverige för att sedan ta om hela transportkedjan. Förutom hela transportkedjan så hjälper AAC med administration och dokumentation som krävs för export.

Det är enkelt att skicka saker med flygfrakt, dessutom väldigt prisvärt. Med AAC får du personlig service och ett bra pris. AAC är ett oberoende ägarlett speditionsföretag som bildades 1998. Företaget har lång erfarenhet av flygfrakt, spedition och logistik.

Fördelen med att frakta sitt gods med flyg är att det går mycket snabbare än med till exempel sjöfartyg. Med flygfrakt kan du dessutom skicka vad som helst så länge det är inom ramarna för vad som gäller för IATA-reglerna. Det innebär till exempel att det inte är tillåtet att packa ner brandfarliga saker som vissa vätskor och gaser. Det är heller inte tillåtet att packa ner någon motordel som tidigare har använts med bensin eller olja.

Med snabb flygfrakt så anländer transporten snabbt, och hjälper dig kring utlandstransport. Ta hjälp av AAC om du behöver hjälp med att skicka paket utomlands eller om du ska flytta utomlands.

Bli av med tandgnissling

Att gnissla, pressa eller bita ihop tänder är ett förekommande problem och kan återkomma i alla åldrar. Besväret kan däremot vara kostsamt för tänderna då dem tar ganska mycket stryk ifrån det. Oftast så beror det på stress men det kan även vara naturliga bekymmer som ligger bakom. Oftast så ska man göra en undersökning hos tandläkaren för att se om tänderna nötts mer än vanligt till förhållande till sin ålder. Där ser tandläkaren också om tänderna har blivit taggiga eller fått vassa kanter.

En bettskena kan både lindra och ta bort besvären helt och hållet, bettskena hittar du att köpa hos bland annat Antibite. En bettskena är en formgjuten plastskena i antigen mjuk eller hårdplast som används under natten för att skydda tänderna mot slitskador och motverkar tandgnissling under natten. Vid en början kan bettskenan kännas obehaglig och konstig vilket är helt naturligt då det är ovant för munnen och dig. Den kan kännas som stor och klumpig under dem första nätterna. Med en bettskena får tuggmusklerna slappna av på ett helt annat sätt än vad dem vanligtvis brukar få. Det är viktigt att borsta tänderna samt bettskenan noggrant innan användning. Förutom att lindra och ta bort besvären kan en bettskena motverka tandgnissling.

Bygglösningar Norden – Anders Krahner

Anders Krahner har i 20 års tid jobbat inom byggbranschen och har startat flera företag. Bygglösningar Norden & Västsvenska bygg & måleri är två av Anders företag. Anders jobbar idag som byggentreprenör som är ett spännande och roligt jobb.

Bygglösningar Norden AB startades år 2010 och har sedan starten många kunder med byggnation och renovering av vackra kök och badrum.

Varje projekt inleds med ett kostnadsfritt hembesök där ni tillsammans gör en genomgång och planerar vad som ska göras och vilket material, färg och stil arbetet ska göras i. Vid hembesöket får ni även en tydlig genomgång av arbetsgången, samt hur lång tid det är beräknat att ta. När renoveringen är färdig görs en gemensam genomgång av arbetet som gjorts och ser över så att allt är som planerat.

Om ni är i renoveringsfunderingar gör ni rätt i att kontakta Bygglösningar Norden för att få en kostnadsfri offert och därmed ta ett steg närmare ert drömkök/badrum.

Portugal – Ett land med enastående natur, kultur och historia

Algarve

Algarvekusten karaktäriseras av historisk arkitektur, vackra sandstränder och god mat. Många av sandstränderna är naturreservat och flertalet har blivit utsedda med priser för att vara de vackraste i Europa. Detta är givetvis attraktivt för turismen som består av cirka 10 miljoner människor årligen. En stor del av dessa är skandinaver.

Algarve har en bjuder på traditionell portugisisk matlagning som innehåller mycket fisk och skaldjur. Portugal har historiskt varit en stor
sjöfartsnation med en stor fiskeindustri, vilket lever kvar än idag då
Portugal är ett av de länder som har högst fiskkonsumtion per capita.
Algarvekusten har en tradition av vinproduktion som sträcker sig tillbaka
sedan 3000 år.

Om Maria-Julia dos Santos

Maria-Julia dos Santos har ett gediget intresse för ridkonsten och den
portugisiska Lusitanohästen. Dess historiska bakgrund och fantastiska
egenskaper såsom explosivitet och smidighet gör det till en av världens
mest omtalade hästraser.

Maria-Julia dos Santos har också, med en fusion av kärlek för Portugal och Sverige, tillgång till två kulturer och därmed visionen att förmedla det bästa av dessa. Med ett engagemang för maten, vinerna och kulturen i Portugal finns en önskan att sprida intresset och öka kunskapen kring
dessa.

Sida 1 av 4

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén