I dagens samhälle har tekniken gått på en språngbräda, vi har haft en stor teknisk framgång och det finns inga tecken på att den skulle stanna eller sakta ner på länge. Men all framgång är inte positiv, förutom att vi har fått mer avancerade tekniker i både bilar i form av självkörande bilar och smarta hem så finns det en negativ grej. Nämligen tekniken för hur tjuvar stjäl pengar och personlig uppgifter har aldrig varit så enkelt som nu.

Den vanligaste tekniken som tjuvar använder för att stjäla någons pengar genom att ta kortuppgifter för att sedan handla online med ditt bankkort är genom en teknik som kallas trådlös skimming. Tekniken gör att en tjuv helt trådlöst kan stjäla kortuppgifter med hjälp av en sändare som skickar signaler mot ditt bankkort, som på samma sätt du kan blippa ditt kort i en betalningsterminal. Sändaren är heller ingen stor manick utan det kan vara en mobiltelefon eller skanner vilket låter tjuven stjäla dina kortuppgifter på upp till en meters avstånd.

Men det går att vara lugn och helt säker och skyddad från att utsätta sig för trådlös skimming vilket är genom SkimSafe-kortet, detta kort skyddar dina bankkort på ett effektivt sätt mot just trådlös skimming. Tekniken bakom detta kort är så simpel att man kan tro att det är en bluff men så är inte fallet. SkimSafe-kortet är så enkelt att den stör signalerna som tjuven skickar med hjälp av sin mobiltelefon eller skanner.