Daniel Stolt är uppvuxen i Säffle men bor numera i Forshaga tillsammans med sin fru och deras dotter samt en hund i en villa. Han har en bakgrund inom sjukvården men valde efter ett tag att byta inriktning och slutade till slut om med att starta eget företag. Daniel Stolt driver Städkompaniet Karlstad som är ett företag som hjälper dig med allt ifrån hemstädning till fönsterputs. Att starta eget företag har kommit att bli en stor framgång. Städkompaniet erbjuder allt ifrån hemstädning till fönsterputs, allt för att få ditt hem skinande rent. Det finns även ytterligare tjänster som går att lägga till i samband med en tjänst och det kan vara rengöring av kyl/frys, ugnsrengöring, fönsterputs, städning av balkong, m.m. Genom Städkompaniet ingår alltid ett kostnadsfritt hembesök där specifika önskemål diskuteras och förklaring till tjänsterna ges.

Hans morfar är en av grundarna till Assistancekåren och har både varit ordförande och VD för Assistancekåren i Sverige från dess start i början av 90-talet tills han gick i pension för några år sedan. Det är även där intresset att någon dag starta eget kommer ifrån. Tack vare sin uppväxt har Daniel Stolt lyckats med att starta eget företag och har för honom varit naturligt och ingen stor omställning då det ligger ett driv i grunden.