Om du som företagare snart ska gå i pension bör du tänka på att det finns en stor risk för att företaget läggs ner och dina anställda blir arbetslösa. Detta är såklart inte en situation som någon vill ha, varken du eller dina anställda. Situationen med att företag läggs ner när ägaren går i pension händ väldigt ofta och det finns enkla sätt för att undvika att detta händer.

Om du vill undvika den ovanstående situationen bör du se över att sälja ditt företag. På detta vis kan företaget fortsätta drivas av någon annan, vilket säkerställer att dina anställda har kvar sina jobb.

För att få så mycket pengar som möjligt när du säljer ditt företag är det en väldigt god idé att anlita en företagsmäklare. En företagsmäklare hjälper dig att hitta rätt köpare och få rätt pris. Något du alltid ska ha i åtanke är att det kan ta lite tid innan du hittar rätt köpare, men det kommer det vara värt både för dig och dina anställda.

När du ska sälja ett aktiebolag finns det lite andra regler som gäller vid försäljning. Några viktiga saker att tänka på är att man måste bestämma sig för hur stor del av företaget som ska säljas, samt ta reda på vilka skatteregler som gäller. Bolagsordningen måste också kontrolleras ifall det finns några bestämmelser för hur företaget får säljas.

Behöver du hjälp med att sälja ditt företag finns Bizbridge till din hjälp. Bizbridge är en företagsmäklare i Stockholm som har lång erfarenhet av företagsförmedling och maximera försäljningspriset.