Medvetenheten kring klimatet och miljön har på senare tid ökat dramatiskt, och viljan att bidra till förändring är stor bland svenskarna. Ibland kan det dock vara svårt att veta hur man kan göra skillnad, speciellt om man inte har tid eller ork att lägga om hela sin livsstil för det ändamålet. Om detta stämmer in på dig har SunRoof den perfekta lösningen!

Duscha miljövänligt med solenergi!

Solen är en energikälla vi inte kan påverka, men vars strålning vi kan utnyttja mer än mycket annat. Vintrarna i Sverige må vara mörka, men tack vare sommarens långa dagar och ljusa nätter, är instrålningen från solen nästan på samma nivåer här som i övriga Europa.

Genom att installera ett soltak kan du alltså ta vara på denna förnybara energikälla året om, utan att släppa ut onödiga växthusgaser, som den traditionella elförbrukningen gör. För dig som värnar om klimatet eller strävar efter att leva mer hållbart och miljövänligt, är ett soltak ultimat.

Det finns inget mer miljövänligt alternativ till tak än detta, och utsläppen av koldioxid är minimerade och därför bland de lägsta. Med det här taket behöver du alltså inte känna några skuldkänslor när du låter huset värmas upp under vinterns kalla dagar, eller när du står i duschen efter en lång dag på jobbet. 

Marknadens mest stilrena tak

Inte nog med att du får gatans mest miljövänliga tak – du får också det överlägset mest stilrena och estetiska. SunRoof har tagit fram en design, anpassad efter just svenskar, som inte liknar något annat tak med solpaneler! Tack vare sin enkla och moderna struktur har soltaket lång hållbarhet och installeras på nolltid – helt i stil med den svenska vardagen. 

Taket är dessutom väl anpassat efter de skandinaviska årstiderna, med iskalla vintrar och varma somrar. Därför behöver du inte oroa dig över snö på taket, eller brandrisker när temperaturerna blir höga. Tack vare takkonstruktionens luftcirkulation garanteras hög säkerhet och klass A brandmotstånd.

Bli självförsörjande – skonsamt för plånboken

Eftersom SunRoof utnyttjar hela takets storlek, blir denna investering mycket prisvärd. En vardag där elen är helt gratis låter som en utopi för vilken svensk som helst, men faktum är att detta har blivit verklighet genom SunRoofs två-i-ett-tak. 

Du kan helt enkelt bli helt självförsörjande när det gäller el – vilket är en ganska stor del i vardagen – och inte längre behöva lägga någon vikt vid varken uppvärmning av huset, användning av apparater, laddning av bilen, eller den efterlängtade duschen. Med detta miljövänliga, stilrena och prisvärda tak blir du alltså en del av ett klimatsmart samhälle, och får en ny livsstil utan att behöva förändra något annat än ditt hustak!