Entrémattor är en viktig del för att hålla ditt företag rent från grus och smuts. De skyddar även dina anställda och kunder från att halka eller falla.

Det kan vara viktigt att placera ut en skrapmatta före din logomatta, om du vet med dig om att det är extra smutsigt utanför. På så sätt blir du av med den värsta smutsen och din entrématta håller betydligt längre.

Genom att ta dig tid att välja rätt matta för dina behov, kan du bidra till att säkerställa att din entré verkligen representerar just ditt företag.

Materialvalet och skötseln avgör hållbarheten

Det finns en mängd olika material, bland annat gummi, vinyl och nylon. Gummimattor är i allmänhet de mest hållbara, men de kan också vara de dyraste.

Vinyl- och nylonmattor är billigare, men håller kanske inte lika länge. Det går även att hyra din entrématta så sköter företaget om din matta för bästa hållbarhet och du har då bättre koll på dina kostnader.

Nästa sak du måste tänka på är mattans storlek. Du vill se till att den är tillräckligt stor för att täcka hela det område du vill ha den på.

Slutligen måste du bestämma dig för en design. Det finns en mängd olika designer tillgängliga, så du bör kunna hitta en som passar ditt företags stil. Entrémattor kan vara enkla eller dekorerade med logotyper eller andra bilder.

Här är några saker att tänka på när du väljer en entrématta

  • Mattans storlek bör vara lämplig för storleken på din dörr.
  • Mattan bör vara tillverkad av ett slitstarkt material som tål tung fotgängartrafik.
  • Se till att mäta utrymmet ordentligt där du vill placera mattan. Och välj en lagom storlek.
  • Du bör välja en färg som passar till ditt företags varumärke eller logotyp.
  • Tänk på vilket material som passar bäst för dina behov. Behöver du en matta som är absorberande, hållbar eller både och?
  • Sätt upp en budget för ditt mattköp så att du inte spenderar för mycket pengar.