Storbildsskärmar används ofta för att visa upp stora evenemang, exempelvis på stora sportevenemang, konserter och politiska möte. Storbildsskärmarna går att köpa eller hyra. På så sätt kan du testa dig fram till vilken som fungerar bäst för dina ändamål.

Dessa stora skärmar gör det möjligt för ett stort antal människor att samlas och se evenemanget tillsammans medan det pågår, vilket skapar en känsla av gemenskap och spänning. Oavsett vilken typ av storbildsskärm som används är storskaliga evenemang ett viktigt sätt att föra samman olika grupper av människor och engagera dem mer effektivt.

Du kanske har stått vid en konsert eller besökt en arena utan storbildsskärm, då är det lätt att missa detaljer i showen eller att du inte upplever hela konserten lika positivt om du hamnat långt bak eller sitter på läktaren och inte kan se scenen fullt ut. Därför väljer många arrangörer att skapa flera olika lösningar med storbildsskärmar eller LED-väggar på scenen för att skapa en närmre upplevelse.

När är en LED-vägg effektivare att använda än en storbildsskärm?

En ledvägg är en stor skärm som kan användas för stora evenemang och sammankomster. Dessa skärmar består vanligtvis av flera stora paneler med LED-lampor, vilket gör att de kan visa högkvalitativa bilder och video. De är idealiska för stora arenor som arenor, auditorier och kongresscentra, där de kan användas för att visa

En ledvägg är en stor skärm som exempelvis en beMatrix LED skin som monteras ihop och på så sätt genom exempelvis flera 496*496 LEDskin. Genom detta kan det användas för stora evenemang och sammankomster.

Skärmarna består vanligtvis av flera stora paneler med LED-lampor, vilket gör att de kan visa högkvalitativa bilder och video. De är idealiska för stora arenor, scener och kongresscentra, där de kan användas för att visa upp bilder och video samt liveströmmar effektivt.

Det finns flera olika typer av storbildsskärmar som kan användas för olika ändamål. Några vanliga exempel är LED-skärmar, LCD-skärmar, projektorskärmar och holografiska skärmar. Varje typ har sina egna för- och nackdelar beroende på vilken typ av evenemang som ska visas upp och vilken tittarupplevelse publiken vill ha.

Behöver du mer information om vad som passar dina ändamål så kan du titta närmre in på imvision.se som har det mesta inom detta som mobila LED skärmar monterade på enkelt flyttbara lastbilar eller rena containerlösningar där skärmen fälls upp genom taket.