Det finns många olika sätt att förbättra ergonomin på arbetsplatsen. Några av de viktigaste aspekterna är att tillhandahålla bra belysning. Skapa bekväma och ergonomiska sittplatser med ergonomiska arbetsstolar som exempelvis sadelstolar. Men du kan även investera i rent tekniska ergonomiska hjälpmedel som ergonomiskt tangentbord och ergonomisk mus.

Det finns några generella tips som hjälper dig att skapa en mer ergonomisk arbetsmiljö. Investerar du i en belysningsarmaturer av hög kvalitet som ger tillräcklig belysning utan att orsaka ansträngda ögon eller bländning. Detta kan innebära att du installerar nya glödlampor eller byter ut gamla, eller att du lägger till ytterligare lampor om det behövs.

Ur ett arbetsmiljö perspektiv handlar det även om att skapa möjligheter att kunna ta tillräckliga pauser och viloperioder. Det kommer även att ge bättre ergonomi på sikt. Du kan även använda dig av någon form av pausrum där den anställde kan utföra lite stärkande övningar eller aktiviteter.

Se till att arbetsplatsens ergonomi stödjer en hel dags arbete

När du tänker ergonomi så finns det bör du se på helheten för den anställda, eller användaren. Många arbetsplatser idag skulle med enkla medel kunna bli bättre ergonomiskt anpassade.

Detta gäller även när det kommer till utrymmen som delas i det som kallas för co- working space eller på det moderna hybridkontoret, som kommer ställa nya krav på ergonomiska hjälpmedel.

Det kan kännas väldigt lockande att bara placera ut soffor och barstolar. Men ska det arbetas längre så bör det beaktas att investera i ergonomiska stolar. Men även höj och sänkbara skrivbord, så det finns en möjlighet att utföra sitt arbete ergonomiskt.

Det finns även speciella ergonomiska industristolar och halkskyddsmattor om det krävs lite mer robust miljö. Vilket kan vara bra om din verksamhet har någon form av lager eller packverksamhet som vid exempelvis om du driver en e-handel. Du kan få hjälp med helheten med införskaffning av ergonomiska hjälpmedel genom att kontakta en expert på ergonomi som exempelvis Ergo comfort.