Om du planerar ett större renoveringsprojekt är det viktigt att välja rätt typ av byggnadsställning. Ska du renovera hemma på egna fastigheten. Tänk då på att göra som proffsen och välja rätt typ av byggnadsställning med ett bra väderskydd och använd alltid fallskydd om det finns risk att falla ner eller halka från taket.

Det kan vara den billigaste säkerheten du kan införskaffa, så planera in denna redan från början. Ett fall från ett tak kan orsaka stora personskador, även om du är van så är det lätt att halka till på taket. Det kan sedan resultera i att du själv inte kan fortsätta din renovering och måste ta in hjälp av en entreprenör.

En bra tumregel är att allt arbete som sker på högre höjder än 2 meter bör utföras på antingen ställning eller skylift och arbetar du på ett tak bör du använda ett RSS fallskydd och en säkerhetssele samt hjälm. Detta kommer inte bara att bidra till att garantera din säkerhet när du arbetar i ditt hem. Detta kan också göra din renovering effektivare och spara pengar i det långa loppet.

Fördelarna med att transportera med en ställningstrailer

När du transporterar en ställning så kan det vara bra att använda dig av en ställningstrailer. På så sätt kan du köra hem ställningen på ett sätt som är godkänt och du behöver inte fundera på om ditt släp kan hantera vikten det finns olika typer av ställningstrailer så det kan vara bra att stämma av tidigt så den ställningen du valt fungerar för den typen av transport.

Tänk så här vid valet av byggnadsställning

Om du planerar din renovering så kommer du hitta flera olika typer av ställningar som ramställning, rullställning, modulställning, hantverksställning, aluminiumställning och mer renodlade byggställningar.

Allt beror på vilket arbete du ska utföra för typ av renoveringsarbete. Så kontrollera vilken som passar bäst för just ditt ändamål. Du kan även kontakta ett proffs på ställningar som exempelvis Tobit.

Du kanske ska måla om eller byta ut material på din fastighet och vill kunna flytta en mindre ställning effektivt vid fasaden då kan en rullställning vara bästa ställningen.

Tänk på att när du arbetar utomhus så skiftar vädret ibland, som med regn och vind. Planerar du in detta i förväg så kan du effektivisera ditt arbete genom att använda ett väderskydd eller eller väderskyddstak. På så sätt kan du få fler oavbrutna timmar och kan avklara ditt projekt snabbare.