Genom att utföra en takrengöring eller en tak- och fasadtvätt skapar du bättre förutsättningar för dig som husägare, fastighetsägare eller bostadsrättsföreningen. Istället för att renovera och byta ut hela taket så kan du nu få en bättre koll på skicket och lägga renoveringarna på framtiden.

Med en effektivt takrengöring av taket med det som brukar benämnas för taktvätt. Behandlas detta initialt med en grönfri anti-algbehandling, taktvättas med en impregnering / hydrofoberas som skyddar länge.

Det kommer skapa en vattenavvisande yta på både fasad, takpannor och även marksten. På så sätt rinner vattnet iväg lättare och du kan leda bort det från taket med ett bra avrinning system som stuprör och hängrännor.

Då kan det vara väldigt bra att Det håller inte bara taket i gott skick, utan kan också bidra till att förebygga vattenskador. Om du funderar på att rengöra taket själv så är det värt att beakta att det krävs en hel del utrustning och kunskap.

Behöver du mer inspiration och letar efter en specialist på både tak- och fasadtvätt. Som även utföra målningsuppdrag finns det totaltvatt.se som du kan kontakta för mer inspiration om vilka möjligheter som finns. Du kan då få en uppskattning av vad fasadrengöring kostar. Behöver du vidare inspiration och befinner dig i Göteborg, Mölndal, Kungsbacka, Varberg, Halmstad och Falkenberg områdena så kan du få mer inspiration hos totaltvatt.se.

När du utför en taktvätt så är det alltid bra att använda dig av anti-algbehandling

Om du behöver hjälp med taket och vill behandla det mot alger är detta ett första steg innan du eventuellt renoverar en hel fasad eller byter ut ett helt tak. Genom att tvätta fasaden och taket och ge det en överblick och du kan lättare se om det finns några takpannor, eller om fasadens ytbehandling behöver förbättras och kanske renoveras på vissa ställen istället för en mer omfattande renovering.

På så sätt kan du lättare få en klar uppfattning om vilka åtgärder som skulle vara mest kostnadseffektiva. Genom att utföra en fasadtvätt och förbättra fasaden genom professionell fasadmålning. Kan detta i många fall räcka för att förbättra fastighetens ytskick. I flera fall kan det vara nödvändigt att impregnera fasaden med till exempel isoMax impregnering.

På så sätt kan du skapa en vattenavvisande yta, som lämpar sig för de olika ytskikten på ett hus men även gat- och markstenar. Detta kallas impregnering eller hydrofobering och detta ger en liknande vattenavvisande yta, som du kanske känner igen från tekniken som bilrutor brukar behandlas och som skapar bättre sikt, genom att vattnet rinner av lättare.

Nu kan du få samma förutsättningar på ditt tak och fasad och kan få snabbare vattenavrinning på dina ytskick på fastigheten vilket minskar risken för att vatten tränger in i din fasad eller genom taket.