Polyuretan är ett mycket flexibelt och hållbart material som är ett utmärkt substitut för tillämpningar där gummi traditionellt har använts. Det handlar om att variera materialets elasticitet från mjuk till hård genom olika blandningar och härdning under tillverkningen.

I huvudsak handlar det om att variera materialets elasticitet från mjukt till hårt genom olika blandningar och härdning under tillverkningen. Typiska delar som vi gjuter eller belägger med polyuretan är rullar, dämpare, hjul, rullar, bussningar, tätningar, sprutmunstycken, lyftverktyg, skydd och andra typer av förpacknings- och transportkomponenter.

Polyuretan kan tillverkas i många olika former och storlekar, inklusive anpassade konstruktioner för att passa en avsedd tillämpning. Delar kan gjutas eller formgjutas för att uppnå önskad formnoggrannhet. Alternativt kan de formas genom gjutning i en delad tvådelad form eller genom övergjutning på ett annat substrat, t.ex. metall. En matris kan också användas för att stansa ut delar från större plåtar eller förformar.

Sammanfattningsvis är polyuretan ett mycket mångsidigt material som kan användas i en mängd olika tillämpningar där gummi traditionellt har använts. Det erbjuder överlägsen hållbarhet och flexibilitet och kan anpassas för att passa alla tillämpningar. Om du letar efter ett alternativ till gummi kan du inte leta längre än till polyuretan!