Ett av de mest effektiva sätten att öka din styrka och flexibilitet är att använda kettlebells. Kettlebellövningar är lätta att lära sig och kan göras hemma eller på gymmet.

Det finns ett flertal olika övningar som du kan göra med kettlebells. Dessa hjälper dig att snabbt öka din muskelstyrka och flexibilitet. Du kan enkelt hitta olika effektiva träningsshceman för kettlebells. Du hittar dessa bland appar och träningsprogram på nätet.

5 populära övningar för Kettlebells:

  1. Kettlebell Swings
  2. Kettlebell Cleans
  3. Kettlebell Presses
  4. Kettlebell Rows
  5. Kettlebell Snatches

Hur du kan tänka när du jämför funktionell träning med styrketräning

När det gäller styrketräning finns det många olika åsikter om det bästa sättet att träna. Vissa förespråkar att lyfta tunga vikter, medan andra anser att lättare vikter med fler repetitioner är bättre.

Vad de flesta experter verkar vara överens om är dock att en kombination av de två är idealisk. Du bör börja med att lyfta lätta vikter för att värma upp dina muskler och sedan gradvis öka vikten när du blir starkare.

Vikten av att kombinera olika sorters träning, tillsammans med hälsosammare vanor

Du bör också se till att äta en hälsosam kost, inklusive mycket protein, så att du kan bygga muskler effektivt. Du bör även se till att öva upp rätt rörelse för dina övningars repetitioner, för att undvika skador på sikt.

Om du vill komma igång med styrketräning, men inte har så mycket pengar, kan du enkelt skapa ett grundläggande hemmagym.

Allt du behöver är en ställbar träningsbänk några viktskivor och bumpers samt skivstänger, gärna en vanlig skivstång samt en curlstång. Du kommer även behöva några kettlebells och HEX hantlar.

När du väl har dessa grunder kan du börja göra en mängd olika övningar för att stärka dina muskler. Se bara till att börja långsamt och öka vikten gradvis när du blir starkare.

Du vill börja styrketräna, men vet inte var du ska börja?

Här är några tips som hjälper dig att komma igång på ett säkert och effektivt sätt. Du bör välja rätt vikt för din kroppstyp och aktuella konditionsnivå. Börja med lättare vikter och fokusera på form och teknik tills du är tillräckligt stark för att öka mängden vikt du lyfter.

Du bör även ta in hjälp av en personlig tränare för att hitta ett anpassat träningsprogram. Du kan även börja med att välja ett program som innehåller flertalet övningar. Gärna som inriktar sig till alla stora muskelgrupperna i första hand. Detta kommer att hjälpa dig att uppnå en väl avrundad träning och se resultat snabbare.

Se till att i början fokusera på rätt form och teknik. Detta är viktigt för att undvika skador. På så sätt kommer du att få ut det mesta av din träning över en lång tid framåt.

Var konsekvent med din träning, hälsosamma kost, vardagsmotion och placera ut återhämtningsdagar eller vilodagar. För att se resultat måste du vara konsekvent med dina träningspass och sikta på 3-4 per vecka. Med konsekvens och engagemang kan du uppnå fantastiska resultat med styrketräning.