Sökmotoroptimering och rykteshantering på Google.

I en värld där nästan allting sker på internet är det viktigt att som företag ha gott rykte. De flesta brukar alltid Googla på ett företag innan de köper en vara eller tjänst. Om det då skulle vara någon webbsida i sökresultaten som skriver negativt om er, kanske den potentiella kunden väljer ett annat företag istället.

När man jobbar med rykteshantering på nätet så skapar man och identifierar positivt innehåll bland sökresultaten och rankar upp de resultaten så att de till slut hamnar ovanför de negativa. När de negativa resultaten har hamnat på sidan två på Google är det väldigt få som kommer att se det negativa resultatet. Det är väldigt sällan man behöver gå så lång som till sidan 2 på Google, hur ofta brukar du gå ända till sidan 2? Inte särskilt ofta skulle jag tro. Att ta bort något från Google helt är väldigt svårt då Google inte vill att vi människor ska blanda oss i hur deras sökmotor väljer att ranka webbsidor. Att istället göra sökresultaten betydligt mindre synliga är det bästa alternativet.

Vart ska du då vända dig om du behöver hjälp med det här? Adam Wiberg på Searchminds Group AB har jobbat med marknadsföring på internet i många år och besitter de kunskaper som krävs för den här typen av tjänst. Tveka inte att ta kontakt med Adam för att ta fram en plan på hur du och ditt företag ska hitta till toppen av sökresultaten eller för att förbättra ditt rykte online.