Är du redan en assistent men känner att du vill vidareutbilda dig med en assistentutbildning? Då ska du kolla in Assistansutbildarna. Assistansutbildarna hjälper assistenter att vidareutbilda sig inom säkerhet och transport. De erbjuder även ADL-bedömningar för de som vill ha en personlig assistent. En utav deras kurser för assistenter är en kurs i förflyttningsteknik. Denna kurs är uppdelad i 2 delar. I den första delen kommer du och den du assisterar för öva på hur du lättast förflyttar han/hon ur en bil, på olika underlag samt förflyttning i livsfarligt läge. I den andra delen kommer ni vara hemma hos kunden för att du ska kunna öva på förflyttning där ni spenderar mest tid. Där kommer ni gå igenom vilka metoder och tekniker som är bäst för just den platsen.

Assistansutbildarna erbjuder även ADL-bedömningar för de som vill ha en personlig assistent. ADL står för Aktiviteter i det Dagliga Livet och är till för att visa att du har rätt till en assistent. Bedömningen sker i ditt hem för att spegla din vardag så bra som möjligt. 
Vill du vidareutbilda dig som assistent eller behöver du en ADL-bedömning. Då vet du att det är Assistansutbildarna som du ska ta kontakt med.