Många känner förmodligen till ordet betting sedan tidigare och har säkert någon gång testa på med spel. Det betyder helt enkelt att du försöker förutsäga resultatet av en match och sedan satsa pengar. Om du vinner, kommer du att vinna beroende på oddsen, och om du förlorar går pengarna till spelbolaget. Att spela online har under senaste decenniet blivit allt mer vanligt och är idag en majoritet av var all betting hålls. Vi hör ständigt om alla sportbonusar som ges ut. Det beror på att det är mycket smidigare och att du inte behöver hålla reda på kvitton, du kan spela precis som du vill och du behöver inte vara bunden till butikens öppettider och så vidare.

Det finns också olika typer av odds när man spelar sport och olika marknader att spela på. Du kan till exempel spela på handboll, fotboll, ishockey, tennis och basket. Något som också är väldigt vanligt bland svenskarna är Stryktipset. Stryktipset är varje lördag och handlar om att förutse utgången av 13 matcher, oftast matcher från dem engelska ligorna i fotboll. Detta kanske låter som en enkel sak att förutse men i själva verket är det väldigt svårt. Skulle man lyckas och vara ensam vinnare med 13 rätt på Stryktipset så vinner man jackpot som är minst 10 miljoner kronor.

Hur gör man då för att lyckas? Hur kan man bli en vinnande spelare och slå spelbolagen? I grund och botten handlar det om att ha stor kunskap inom sporten och hur spelbolagen tänker. Det är här ofta amatörer vänder sig mot spelrekare som ger ut speltips. En sida som ger ut speltips till alla olika sporter är Spelrek. Till exempel så finns det speltips för stryktipset, men också för fotboll och andra sporter.