Henrik Kvick, entreprenören som ville bli något utöver det vanliga, han lyckades väldigt bra med det också! Idag driver Kvick tre företag av olika dess sorter, ett företag består av recept av alla olika former. Sidan heter myTaste och är en av den vanligaste sidan över hela google i form av recept till matlagning och bakning. Kvick är styrelseledarmot i detta företaget och trivs väldigt bra på denna plats. Det andra företaget Kvick är styrelseledarmot i är Net Gaming, detta är ett företag som är ett svenskt holdninbolag som investerar inom spelbranchen på internet. Det tredje och sita företaget är Netjobs, detta företag hjälper folk att hitta jobb för att slippa arbetslösheten.

Utbildning

Henrik Kvick har en bra historia bakom sig med mycket utbildning och kundskap. Karriären började i gymnasiet där han gick en inriktning på natuvetenskap, han visste redan då att han vill göra något stort för att hjälpa folk med problem som uppstår. Han är uppväxt i Åby som ligger jämte Norrköping, som tur var så vad det inte så långt i från Stockholm då det var där han ville fokusera sin karriär. Han visste redan då att han en dag var tvungen att ta steget att flytta till en större stad för att visa hans kundskap. Nästa steg för Kvick var Lindköpings Universitet där han läste företagsekonomi. Han var inte nöjd med bara den utbildning utan kände att varför skulle han begränsa sig, därför läste han även civiligenjör inom Industriell ekonomi på Lindköpings tekniska högskola, genom denna utbildning tog han även civilingenjörexampen.

Våga starta eget

Efter all denna utbildning valde Kvick att starta sitt eget företag, detta företaget växte och idag är bolaget Netjobs grundat på denna idée Kvick hade en gång i tiden. Henrik Kvick strävar ständigt efter nya idéer och utmaningar. Enligt Kvick om man vill starta eget företag och bli en entreprenör handlar allt om att tänka igenom sina idéer och våga statsa på företaget.

Henrik Kvick