Nu när sommaren börjar närma sig så börjar folk klä sig lite lättare. Något som har historia och kultur är träskor och trätofflor.

Trätofflor

Trätofflor

Det finns möjlighet att göra träskorna personliga och ha namn och datum på exempelvis sin födelsedag.
Riktiga kvalitetsskor till fina priser som gör att du kan komma gräset närmare under sommaren. Lätt att ta på och av när du ska snabbt ut och vända steken på grillen.
Fabrikstillverkade i Karlskoga trätoffelfabrik som har många års erfarenhet, om du har vägarna förbi Karlskoga så har de även en skobutik i anslutning till fabriken, där har de har ett brett sortiment av kvalitetsskor. Trätofflor är väldigt slittåliga så du kommer att få många års glädje så länge du tar hand om dem korrekt.

Historiken bakom träskor

Det är svårt att säga varifrån träskon härstammar. En del säger att det kommer från Holland men andra hävdar att det är fransmän som uppfann dem. Numera tänker många på just Holland när de tänker på träskor. Folk från Holland säger att läderskorna kunde lätt bli blöta och därför så har de designat träskor, det kan ligga någon sanning i det eftersom Holland ligger till mestadels under havsnivå.