LED-belysning – Bra för miljön och din plånbok

Genom att byta ut dina nuvarande lampor mot LED så sparar du pengar eftersom de har längre livslängd än en 12v lampa.

LED

LED är en forkortning och står för Light Emitting Diode

Ett byte från halogen till en LED spot gör att du kan spara mycket pengar!

Användningsområden:
Man kan använda det till så mycket.du kan ha det i kylen om inte temperaturen är för låg. Lampan får inte utsättas för hög fuktighet eller frost och man kan använda det utomhus.

Du måste dock tänka på är att den är inte konstruerad för utomhusbruk men man skyddar lampan mot fukt så ska det gå bra. Tänk dig en temperatur på runt -20 till omkring +40 grader C. Man kan även använda dessa lampor till ficklampa, i solpanelen eller till cykelljus.

Vanliga 12v lampor har funnits hur lång tid som helst och därför inte hunnit med i utveckling. Detta är ny teknik och modernt som tar del av ny teknik så att du kan spara pengar.

Idag så tar LED över och revolutionera belysningsindustrin världen över. Enligt ledarskapsindustrin så svarar LED för nu mer än hälften av belysningsmarknaden för både nya installationer men även för gamla. De användas kraftigt för att ersätta befintlig glödlampor, halogenlampor och fiberoptiska system i pooler och spa.

Ljuset påverkar oss mer än vad vi kan tro, det påverkar vårt humör och hjälper oss att piggna till. Utöver detta visuella stimulerande, avger det också varierande färgtemperaturer under dagen (precis som solen gör), som ett sätt att hålla kroppen klockan inställd rätt.