stapler-1016310_1920

Genom att sälja fakturor till Factoringgruppen får du betalt redan inom ett par timmar. Du behöver därmed inte oroa dig för ditt företags likviditet.

Varför ska jag sälja mina fakturor?

Att sälja sina fakturor är något som blir allt mer populärt inom vissa branscher som exempelvis byggbranschen. Inom byggbranschen och andra branscher som har långa projektcykler och stora utgifter i början av projekt, samt under projektets gång. Det är inte ovanligt kredittider kan vara upp till 90 dagar, vilket är en väldigt lång tid innan du får betalt. Med fakturaköp får du betalt inom ett par timmar så att ni kan sätta igång direkt med ert projekt.

Varför Factoringgruppen?

Factoringgruppen erbjuder snabb utbetalning inom bara ett par timmar. De sköter även påminnelser, bevakning och administration av dina fakturor så att du kan lägga fullt fokus på att driva ditt företag och ta nya höjder. Det viktigaste du har som företag är dina kunder, utan dem kommer det aldrig aldrig att bli lönsamt. Factoringgruppen vet om detta och behandlar dina kunder med vänlighet och respekt så att det ska bli ett så bra resultat som möjligt.

Hur går det till?

  1. Först tecknar du ett avtal med Factoringgruppen som bland annat reglerar den procentsatsen som dras från beloppet på fakturan. Factoringgruppen har ingen kostnad för uppstart.
  2. Därefter väljer du själv vilka fakturor du vill sälja. Det finns inget minimumbelopp antal fakturor som du måste sälja eller något minimumbelopp.
  3. Nästa steg blir att Factoringgruppen skickar fakturan till din kund. Här framgår det alltid att fakturan är överlåten till Factoringgruppen och vilket bankgiro som kunden ska använda för betalningen.
  4. Pengarna betalas till ditt konto efter det att fakturan skickats ut till din kund. Du får oftast pengarna inom ett par timmar

 

När du sålt en faktura kan du enkelt logga in på den sida och se vilka som har betalat samt de påminnelser som skickats ut. Ifall du hellre vill ha det utskickat via mail så går det också bra.