Herman Miller är ett hundraårigt företag med en lång historia av innovativ design. Faktum är att företaget har varit ansvarigt för några av 1900-talets mest ikoniska möbler. I dag är Herman Miller fortfarande en av världens ledande möbeldesigners. Här är en kort historik över företaget.

Herman Miller grundades 1905 av D.J. De Pree och hans svärfar William A.F. Företaget var bara en liten tillverkare av kontorsmöbler i Michigan, men började snart växa. På 1930-talet levererade Herman Miller möbler till företag över hela USA. Det var under den här tiden som företaget började experimentera med ny design och nya material. En av deras mest kända innovationer var ”Action Office”-systemet, som skapades 1964. ”Action Office”-systemet var ett tidigt försök att skapa ett öppet kontorskoncept och det används fortfarande på kontor i dag.

År 1978 introducerade Herman Miller Aeron-stolen, som snabbt blev en av de mest populära kontorsstolarna i världen. Aeron-stolen utformades av Don Chadwick och Bill Stumpf och den använde ett nytt material som kallades ”pellicle”, vilket är ett andningsbart nät som anpassar sig efter kroppen. Stolen var så före sin tid att den fortfarande tillverkas i dag och har visats på museer runt om i världen.

Herman Miller är ett möbelföretag med en lång historia av innovation. Från deras tidiga dagar då de tillverkade kontorsmöbler till deras senare experiment med nya material och konstruktioner har Herman Miller alltid legat i framkant när det gäller möbeldesign. I dag fortsätter företaget att tillverka några av de mest ikoniska möblerna i världen, bland annat Herman Miller Aeron stolen. Om du letar efter högkvalitativa och eleganta möbler för ditt hem eller kontor är Herman Miller definitivt ett varumärke som är värt att överväga.