Att ha ett pool räcke eller ett poolstaket vid din pool kan anses som en snygg detalj men kan också vara en väldigt viktig säkerhetsdetalj. Till exempel så finns det några grundläggande säkerhetskrav för att ha ett säkert poolstaket. De säkerhetskrav är att det staketet du har runt poolen ska skydda små barn och djur från att falla ner. Den här typen av staket kan också användas vid ett altanbygge där du har ett altandäck som är högt från marken. Att ha ett altan staket eller ett pool staket kan rädda många liv och bör därför rekommenderas att ha.
Vad bör du tänka på när du ska bygga eller köpa ett poolstaket eller ett altan staket. Jo grundprinciperna är att staketet bör ha en höjd på cirka 80-90 cm högt och ska inte ha för stora mellanrum mellan plankorna på staketet för att minska risk för att falla igenom om man är kort. Det brukar oftast inte spela någon roll om du har ett staket som är i metall eller i trä så länge det är behandlat rätt så det kan hålla sig i det bästa skicket för många år. Har du ett trästaket kan du behöva underhålla det med träolja eller färg med åren.